Om Forlaget Meta

Troels Gollander er forlagsredaktør og forfatter til Max og Meta-bøgerne. Han er en af Danmarks mest populære forfattere af faglitteratur til børn og unge. Han har skrevet langt over 100 fagbøger og undervisningsbøger, primært til natur/teknologi, geografi og fysik/kemi. Han holder foredrag på skoler og biblioteker om at skrive fagbøger. Troels modtog Gyldendals Undervisningsmiddel pris i 2001 og Skriverprisen fra Undervisningsministeriet i 2018.

Lars-Ole Nejstgaard tegner Max og Meta-bøgerne.
Han er illustrator, tegneserieskaber og satiriker, og har illustreret et utal af børne- og ungdomsbøger, bl.a. serien om Iqbal Farooq. Lars-Ole har desuden illustreret fagbøger og undervisningsmaterialer til både grundskolen og ungdomsuddannelserne. Han står bag tegneserier til diverse fagblade, og han har i en årrække bidraget til det satiriske årshæfte Svikmøllen. Lars-Ole er medlem af ”Cartooning for Peace”, og så har han bl.a. haft tegninger udstillet på det berømte tegneseriemuseum i Bruxelles.

Sara Gollander er alt-mulig-kvinde i Forlaget Meta. Hun sidder bl.a. med hjemmeside, SoMe, salg, fondsansøgninger og redaktionelt arbejde. Sara er også medforfatter og vokalist på den herlige Max og Meta-sang. Fang hende på: sara@forlaget-meta.dk